Spelbegeleiding

Tijdens spelbegeleiding werk ik met individuele kinderen spelenderwijs aan een, samen met de ouder of opvoeder geformuleerde hulpvraag. Ik gebruik onder meer activiteiten vanuit de kinderyoga en muziektherapie. Soms kan je ook veel bereiken met lichte activiteiten zoals samen bakken of iets koken, hutten bouwen, letterlijk samen spelen, of spelletjes doen, al naar gelang wat aansluit bij het kind en de hulpvraag.

Waar kan je zoal aan werken met spelbegeleiding?
Om wat voorbeelden te noemen; vergroten van zelfvertrouwen, verminderen van faalangst, samenwerken, veilige hechting, activiteiten leren afmaken, emoties leren benoemen en uiten, ruimte voor de ander leren geven en ruimte in leren nemen.

In de regio Utrecht / Amersfoort geef ik spelbegeleiding aan kinderen aan huis. Voor kinderen buiten die regio bied ik spelbegeleiding aan in een ruimte in Amersfoort Schothorst.

Ik geef spelbegeleiding in principe aan kinderen tussen de 4 en de 12 jaar. Als een kind jonger of ouder is en je hebt toch interesse, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Stuur me een email voor meer informatie en klik op Tarieven voor informatie over betaling en vergoeding.