Lichaamsgerichte psychotherapie

Wat is het?

We lopen allemaal wel eens tegen dingen aan in het leven die niet zo lekker gaan. Je kunt je lusteloos of onvrij voelen, problemen hebben op je werk of in je relatie.

Ik ben benieuwd wat jou hier brengt op mijn site?

Waar mensen bijvoorbeeld mee komen in mijn praktijk is met de vraag te willen leren hun grenzen te voelen en aan te geven aan de ander. Vaak zitten hier oude mechanismen onder die dit moeilijk maken, bijvoorbeeld angst om de ander te kwetsen of zelfs te verliezen. Helaas hebben dit soort oude manieren meestal een prijs en ligt een burn-out of een depressie mogelijk op de loer.

Doordat we met zijn tweeën in de sessie zijn kunnen we nieuwe manieren bespreken en meteen oefenen. Onderliggende emoties kunnen in de veilige bedding van samen zijn, doorvoeld worden. Binnen de setting van therapie mag je uitproberen en rommelig zijn, zonder dat je het meteen goed moet doen of moet kunnen.

Tijdens lichaamsgerichte psychotherapie betrekken we het lichaam en bijbehorende gevoelens bij het onderzoeken van je hulpvraag.

Ik geef een vorm van therapie die naast gespreksvoering verschillende methoden van lichaamsgeoriënteerde therapie gebruikt. Ik werk bijvoorbeeld met bodyscans, bio-energetica, mindfulness en ademwerk. Vanwege mijn achtergrond als muziektherapeut en yoga docent werk ik soms ook met klank, muziek of zachte yoga oefeningen.

Wat het ook is waar je mee komt, weet je welkom!
Maak meteen een afspraak voor een kennismaking.

sl271065