Lichaamsgerichte psychotherapie

Wil jij je leven leuker maken? Vrijer? Blijer? En met meer levensenergie?

We lopen allemaal weleens tegen dingen aan in het leven die niet zo lekker gaan. Je kunt je lusteloos of onvrij voelen, merken dat je de dingen eigenlijk altijd alleen opknapt, of juist heel veel voor anderen zorgt, maar niet aan de nodige zorg voor jezelf toekomt.

Ik ben benieuwd wat jou hier brengt op mijn site?

Waar mensen bijvoorbeeld mee komen in mijn praktijk is met de vraag te willen leren hun grenzen te voelen en aan te geven aan de ander. Vaak zitten hier oude mechanismen onder die dit moeilijk maken, bijvoorbeeld angst om de ander te kwetsen of te verliezen. Helaas hebben, als kind aangeleerde manieren meestal een prijs en hoewel je ze nodig had als kind of jongvolwassene, zijn ze niet altijd meer relevant of helpend voor de actuele situatie. Het is vaak een gewoonte geworden die moeilijk te doorbreken kan zijn, maar waar je wel last van kan hebben.

In de sessies onderzoeken we niet alleen waar je “last” van hebt, maar praten we ook over wat je wél zou willen in je leven. Hoe zou je leven er uitzien na een X aantal sessies? Hoe zou het tegen die tijd mooier geworden zijn? Welke winst voor jouw levensgeluk is er te halen?

In de sessies kunnen we oude en nieuwe manieren bespreken. Onderliggende emoties kunnen in de veilige bedding van “samen zijn”, doorvoeld worden. Binnen de setting van therapie mag je uitproberen en rommelig zijn, zonder dat je het meteen goed moet doen of moet kunnen.

De eerste stap, na kennismaking is altijd om te ervaren hoe je er nu bij zit, op lichamelijke niveau, emotioneel niveau en mentaal niveau. Zo oefenen we een steeds groter wordend bewustzijn in het hier en nu, en vanuit daar gaan we aan slag!

Naast gespreksvoering gebruik ik verschillende methoden van lichaamsgeoriënteerde therapie. Ik werk bijvoorbeeld ook met bodyscans, bio-energetica, bodydrama, mindfulness en ademwerk.

Je kunt mailen voor meer informatie, of een afspraak maken voor een kennismaking.

sl271065