Over Anne-Marije

fisterra 2019
Mijn naam is Anne-Marije Verweij.
Ik ben geboren in 1983 in Blaricum en woon in Amersfoort.

Muziek en lichaamswerk spelen al jaren een belangrijke rol in mijn leven. Na afronding van mijn opleiding in 2005 tot muziektherapeut aan de Hogeschool Utrecht, besloot ik verder te leren tot yogadocent. Door het volgen van de Dru yoga en kinderyoga opleidingen kwam ik in 2008 in aanraking met intensiever lichaamswerk.

Dit was een nieuwe ontdekking!  Ik kwam er achter hoe mijn lichaam haar eigen verhaal te vertellen had en soms iets heel anders vertelde dan mijn hoofd! Wonderlijk vond ik dat, want die twee waren het soms totaal niet met elkaar eens! Dan zei mijn hoofd dit en mijn hart of lichaam iets anders! Ik raakte gefascineerd. Mijn zoektocht naar waarheid begon.

Om mij hier verder in te scholen begon ik in 2014 de opleiding tot lichaamsgericht therapeut bij BodyMind opleidingen. Daar leerde ik vertrouwen op het verhaal dat mijn lichaam te vertellen had, ik kwam er achter dat ik vrijheid had om te kiezen, om soms naar mijn hoofd te luisteren en soms naar mijn lijf, en soms waren ze het zowaar met elkaar eens. Nog altijd ben ik gefascineerd door al de verschillende informatie die ik in mijzelf kan waarnemen, zonder het een als beter of meer waar te beoordelen dan het ander. Al de informatie die ik tegenkom is waarachtig en daarmee waardevol. Als therapeut zit ik op de plek waarin ik de ander begeleid om dit zelf te doen; te leren luisteren naar je interne stemmen en stromingen en vaardig te worden om vrij te kunnen kiezen wat je wilt en wat niet. Soms helpt daarbij ook een stukje leren begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet, en waarom je daar mogelijk in vast zit.

Naast het geven van lichaamsgerichte psychotherapie werk ik met kinderen, dat is mijn tweede grote passie en daar geef ik individuele psycho-sociale begeleiding aan huis aan.

In mijn vrije tijd speel ik gitaar, zing ik, dans ik en mediteer ik graag. Deze dynamische invloeden neem ik ook mee in de sessies, alsmede een speelse creatieve houding die de kinderen waar ik mee werk in mij wakker houden!